Overkoepelend orgaan Nederlandse Opel clubs

Nostalgie van jaren leeft voort

FEDOC, OVERKOEPELEND ORGAAN OPEL CLUBS

 

Het laatste FEDOC nieuws

 

Augustus 2014. Beste nieuwsbrieflezers,

 

Namens de FedOC nodigen wij alle Opelliefhebbers uit voor een gezellige familie-circuitdag op Test Track Thedinga in Emmer-Compascuum (Veenakkers 25) in Drenthe.
 
Een dag voor jong en oud met de mogelijkheid om aan een aantal proeven deel te nemen op het circuit. Voor leden van de aangesloten clubs is dit gratis. VERGEET DUS UW CLUBPAS NIET!
Voor niet-leden met een Opel bestaat er de mogelijkheid, indien er nog plekken vrij zijn, om voor €10,- per auto deel te nemen aan de circuitproeven.
 
Vanaf 9:00u uur kunt u al terecht op het circuit, waar van 13:00 tot 16:30 uur de baanactiviteiten zullen plaats vinden. Zelf vrij rijden kan ’s morgens van 9:00-12:00 uur en kost dan €45,- Dit kunt u ter plekke regelen met de mensen van het circuit zelf.
Inschrijven voor de baanactiviteiten van de FedOC kan van 10:00 tot 12:00 in de kantine. Alle deelnemers worden verdeeld in groepen en per groep worden de proeven na elkaar afgewerkt. Deze proeven zullen bestaan uit:
 1. Remproef
 • Optrekken tot 80 km/h.
 • Na de markeringspylon remmen tot stilstand.
 • Wie het dichtst bij de pylonenrij stopt, krijgt de meeste punten voor dit onderdeel.
 • Punten voor de beste 10.
 1. Slalom vooruit
 • De welbekende slalom, waarbij je vooral rustig moet blijven en niet te hard moet gaan.
 • Laat het gas los voor de volgende pylon, zodat de neus van de auto duikt en je meer grip geeft op de voorwielen zodat je makkelijker en sneller om de pylon kunt sturen.
 • Punten voor de beste 10.
 1. Slalom achteruit
 • Probeer diezelfde slalom nog eens, maar dan achteruit gereden. Dat valt niet mee, want je auto krijgt nu ineens gestuurde wielen aan de achterzijde van de rijrichting.
 • Punten voor de beste 10
 1. Gemiddelde snelheid
 • We zetten een aantal hindernissen neer op het circuit.
 • Je moet optrekken vanuit stilstand.
 • 1 ronde rijden
 • Zo dicht mogelijk de snelheid bij 50 km/h gemiddeld hebben gereden.
 • De instructeur houdt je tijd bij en weet aan de hand van de neergezette tijd hoe dicht je bij de 50 km/h bent gekomen.
 • Punten voor de beste 10
Afhankelijk van het aantal deelnemers en dus de grootte van de groepen is er evt. ook nog een 5e proef.
 1. Uitwijkproef (bonusonderdeel)
 • Optrekken tot 60 km/h en recht op de pylon afrijden.
 • Achter de pylon staat een instructeur (op veilige afstand), hij geeft de bestuurder een teken naar welke kant hij moet uitwijken (links of rechts).
 • Het komt dus vooral op reactievermogen van de bestuurder aan.
 • Kies je de juiste uitwijkrichting dan krijg je 5 punten, kies je de verkeerde uitwijkrichting dan krijg je geen punten.
Naast deze activiteiten is er voor de kinderen een bijzonder leuk springkussen, waar ze naast springen ook op kunnen klimmen en af kunnen glijden.
En mocht u trek krijgen gedurende deze dag dan is er mogelijkheid om iets lekkers bij de snackwagen te halen of een belegd broodje in de kantine van het circuit.
Alle clubs zullen aanwezig zijn met een clubstand, waar je even bij kunt praten, of clubartikelen kunt aanschaffen. Ook zullen er, door Opel Nederland, drie nieuwe Opels geshowd worden
Kortom alles om er een leuke en gezellige dag van te maken.

 

Belangrijke punten:
 • Vergeet niet uw clubpas mee te nemen, deze is nodig om GRATIS deel te kunnen nemen aan de circuitactiviteiten.
 • Deelname geschiedt op eigen risico en u dient voor deelname een vrijwaringsformulier in te vullen. Uw voertuig mag niet meer dan 95 dB(A) produceren conform de regels van TestTrackThedinga. Zie http://www.testtrackthedinga.nl/reglement/
 • Controleer ook uw verzekeringsvoorwaarden op uitsluitingen van regelmatigheids- of behendigheids- ritten. FedOC, TTT en uw club kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schades.
We zien u graag op Test Track Thedinga op 20 september a.s.
Voor info of vragen neem contact op met het bestuur van je eigen club.

Maart 2014. Beste historische Opel liefhebbers,

 

Onze klassieke auto’s zijn ondertussen weer op de weg te vinden; het mooie weer is ook wel heel erg uitnodigend! Vanaf december dit jaar zal voor alle klassiekers die nog geen 40 jaar oud zijn een keuze gemaakt moeten worden; door blijven rijden, of wachten tot maart 2015 en het gereduceerd tarief wegenbelasting betalen. Gelukkig is dat nu nog niet aan de orde.

 

Het jaarlijkse evenement “Interclassics & Topmobiel” in het MECC te Maastricht is inmiddels weer een feit. Ook dit jaar was het een komen en gaan van enthousiaste mensen, geïnteresseerd in de klassieke Opel. Peter Curfs, dank voor de prima coördinatie!

 

Als bestuur zijn we in gesprek gekomen met een voor velen bekende club; de Opel Kadett C club Belgium-Holland. Deze in Nederland gevestigde club is, naast de bij de FedOC aangesloten Opel Kadett C club Nederland, een club die ook Kadett C liefhebbers bij elkaar brengt. Het zou overigens zo maar kunnen, dat er mensen zijn die lid zijn van beide Kadett C clubs. De toetreding van OKCCB-H is sinds de Algemene Ledenvergadering van 21 maart officieel een feit!

 

Dan kunnen we bekend maken waar we de circuitdag op 20 september 2014 zullen houden; dat is Test Track Thedinga, in het Drentse Emmer-Compascuum, vlakbij Emmen. Na een ontvangst in de ochtend, zullen er diverse circuit activiteiten plaatsvinden in de vroege ochtend tot aan sluitingstijd. Dus zorg er voor dat je klassieke Opel en jijzelf in topconditie zijn. Er komt vanuit de FedOC een commissie, die zijn uiterste best zal doen om deze dag tot een succes te brengen. Nadere informatie en mogelijkheid tot inschrijven volgt spoedig! V

 

erder zijn we naarstig op zoek naar een voorzitter en een bestuurslid die de secretariële taken kan ondersteunen. Wil je je club vertegenwoordigen, samenwerken met andere collega clubs, en wil je in contact komen met Opel Nederland, meld je dan aan voor een vrijblijvend gesprek via info@opelclubs.nl ! Om die tijd te overbruggen zal Ton Scheepers de taak als interim-voorzitter op zich nemen.

 

Voor de agenda van de aangesloten clubs; zie de online agenda van de FedOC: www.opelclubs.nl/agenda.html.

 

Het FedOC bestuur, Lammert Adams, Marijke Oudhof, Ton Scheepers, Adriaan Onrust, Esther Fransen.

 

November 2013. Beste historische Opel liefhebbers,

 

Voor deze editie van de nieuwsbrief kunnen we ons beperken tot een drietal punten.

 

Allereerst kunnen we melden dat het nu formeel een feit is dat de Historische Opel Club Nederland weer is aangesloten bij de FedOC. Hier zijn wij uitermate blij mee. Zij waren tenslotte bij de oprichting, eind 1994, de belangrijkste initiatiefnemer voor dit samenwerkings-verband. Ook qua variëteit van klassieke Opel modellen zijn we nu weer ruim afgedekt. We gaan uit van een mooie toekomst met veel hobbyplezier.

 

Als tweede is het goed om te vermelden dat we recent ons regulier overleg met Opel Nederland hebben gehad. Daarbij maakten we kennis met een nieuw gezicht: Leo Wennekers. Leo heeft een uitgebreide Opel achtergrond en kent menig klassieke modellen van binnen en buiten. Met Leo zullen we het meeste contact onderhouden. Zoals bekend maakt de automobielindustrie al een aantal jaren een moeilijke tijd door. Ook Opel heeft hier last van. Echter met de huidige moderne modellenreeks is Opel voorbereid op de toekomst. De milieuvriendelijke modellen met “0% bijtelling” en de bedrijfswagens doen het beter dan menig concurrerend merk.

 

Als laatste zijn we de voorbereiding gestart voor de gezamenlijke klassieke Opel stand op het Interclassics & Topmobiel in het MECC te Maastricht. Deze zal plaatsvinden op 17, 18, 19 januari 2014. Peter Curfs van de Opel Manta Club Nederland zal wederom de coördinatie op zich nemen. Alle vier de aangesloten clubs zullen van de partij zijn. De thema's voor 2014 zijn “100 Years Maserati”, “Pre War Race Legends” en “Mustang: Big Screen Heroes”, maar we zullen er onze klassieke Opel saus overheen gieten...! Zie ook www.ic-tm.nl.

 

Voor de agenda van de aangesloten clubs; zie de online agenda van de FedOC: www.opelclubs.nl/agenda.html.

 

Het FedOC bestuur, Marijke Oudhof, Ton Scheepers, Lammert Adams, Adriaan Onrust.

 

PS. We zijn voornemens om een gezamenlijke activiteit te organiseren op 20 september 2014. Gedachten gaan uit naar een circuitdag, omkleed met diverse andere activiteiten. Houd deze datum dus alvast gereserveerd in de agenda. Nadere informatie volgt!

 

Top »


Opel Nieuws

 

Opel Media. Het laatste Opel media nieuws is te vinden op de speciale media site van Opel Nederland: media.opel.nl »

Top »


Archief

 

September 2013. Hallo historische Opel liefhebbers.

 

Een lange mooie en warme zomer komt weer ten einde. We hebben allemaal uitbundig kunnen genieten van onze klassieke Opel. Hopelijk krijgen we ook nog een aantal mooie dagen in het najaar, want er is een redelijk gevulde agenda voor de komende maanden. De Opel Manta Club Nederland heeft zeer recent haar alweer 30 jarig bestaan gevierd. Een succesvol, mooi en druk bezocht internationaal evenement met soms een bui, en waarbij landelijke mediabekendheid werd genoten!

 

Grappig om te constateren dat de Kadett C deze maand alweer 40 jaar oud is. Deze werd op 13 september 1973 gepresenteerd. Via Social Media zien we dat hiervan vele oude foto's opduiken.

 

Goed nieuws voor de liefhebbers van alle modellen klassieke Opels; we zijn in gesprek met de Historische Opel Club Nederland voor een actieve deelname aan de FedOC. Later deze maand staat het jaarlijks overleg met Opel Nederland gepland, waarbij we deze "nieuweling" gaan introduceren. Voor een club impressie, zie de website www.opelclub.nl. We zijn ook in contact met enkele andere Opel clubs...

 

Verder waren we als FedOC bestuur te gast op het Autotron Fest te Rosmalen, waar het 50 jarig bestaan van de Porsche 911 werd gevierd. Wat is dit toch een prachtige locatie, wellicht ook voor een toekomstig Opel festijn!

 

Voor de agenda van de aangesloten clubs voor dit najaar en een stukje van 2014; zie de online agenda van de FedOC: www.opelclubs.nl/agenda.html.

 

Het FedOC bestuur, Marijke Oudhof, Ton Scheepers, Lammert Adams.

 

Maart 2013. Hallo historische Opel liefhebbers.

 

De lente is zojuist begonnen. Terwijl het buiten ijzig koud aanvoelt en er nog flink wat strooizout op de wegen ligt, hierbij een korte impressie van FedOC zaken begin 2013.

 

Op de eerste plaats heeft op 11-13 januari 2013 het evenement “Interclassics & Topmobiel” in het MECC te Maastricht plaatsgevonden. Peter Curfs heeft de zaakjes weer mooi voor mekaar gekregen. We zijn voor de eerste keer op de bovenverdieping te gast. Dat is wel even wennen. Alle auto's met de lift naar boven! Gebroederlijk naast de collega's van de Historische Opel club, een aardige stand van Opel Manta en Opel Kadett C.

 

Dit jaar bestaat de Opel Rekord 60 jaar. Wegens dat heuglijk feit is het blad Octane Magazine op zoek naar diverse types Opel Rekord. Het zoeken naar mooie originele exemplaren is nog niet helemaal gelukt. Als je in je omgeving iets moois weet te staan, graag even melden. De Opel GT club heeft vanaf 2013 een nieuwe contactpersoon. Dat is Marijke Oudhof. Leuk om een dame in ons gezelschap te hebben! Dank aan Rits Velstra voor zijn inzet de afgelopen jaren. We zijn nog wel op zoek naar een nieuwe voorzitter. Dus als je ambities hebt, graag even melden! Hebben jullie de Facebook en Twitter pagina van de FedOC al gezien? Daar brengen we met hulp van Jolanda Versleijen regelmatig nieuws. Dankjewel, Jolanda! Voor de agenda van de aangesloten clubs voor volgend jaar; zie de online agenda van de FedOC: www.opelclubs.nl/agenda.html. Deze is weer bijgewerkt. Helaas hebben we het mooie weer nog niet kunnen plannen...

 

Het FedOC bestuur, Marijke Oudhof, Ton Scheepers, Lammert Adams.

 

PS. Kijk voor de aardigheid eens op de nieuwe site van de Opel Manta club: www.mantaclub.nl. Zeker de moeite waard!

 

December 2012. Hallo Opel fans, hierbij de laatste column van het jaar 2012.

 

Het jaar is weer bijna ten einde, het eerste strooizout ligt al weer op de Nederlandse wegen. Gelukkig lijkt het er op dat we de komende jaren niet geraakt zullen worden door een hernieuwde invoering van wegenbelasting. Iets waar we na de kabinetsformatie even erg bang voor waren. De auto industrie heeft het in Europa moeilijk. Opel heeft echter wel een mooi nieuw wegenpark neergezet met de Ampera, Mokka en de kleine Adam. Hebben jullie ook de foto’s gezien van de nieuwe Opels in de mooie oude sportkleuren?

 

De Opel GT club Nederland heeft een prima Europees treffen gehouden. Dit met ook daadwerkelijk vele buitenlandse auto’s. Ook enkele leden van de andere FedOC clubs waren aanwezig om dit mooie klassieke Opel erfgoed te bewonderen. Er was veel waardering en wederzijdse herkenning! Begin oktober heeft er ook een boeiend fabrieksbezoek in Rüsselsheim plaatsgevonden. Dat smaakt zeker naar meer. Waarschijnlijk gaan we dit elke 2 jaar organiseren. Wellicht in de herfstvakantie, zodat de schoolgaande jeugd ook van de partij kan zijn.

 

In november heeft de Algemene Leden Vergadering plaatsgevonden, centraal in het land. Daar zijn de nieuwe mogelijkheden voor de FedOC besproken, zoals gezamenlijke verzekering en gereduceerde kosten voor het o.a. drukken van clubbladen. Kort daarna is er een account aangemaakt bij Twitter: @FedOC1 en ook bij Facebook. We hebben nu nog geen tweets, maar die komen er aan. Wie weet houden we elkaar op deze manier nog beter op de hoogte.

 

Op 11-13 januari 2013 nemen we wederom aan “Interclassics & Topmobiel”, in het MECC te Maastricht. De ruimte is al gereserveerd. Komend jaar wordt dit evenement voor de 20ste keer gehouden. Er zal een echte Aston Martin van James Bond te zien zijn. Zou Adele het thema van Skyfall komen zingen? Peter Curfs zal de organisatie op zich nemen. Een hele goede basis voor succes dus! De Opel GT club zal overigens niet aanwezig zijn. Ook zullen we begin 2013 met Opel Nederland afstemmen.

 

Leuk om te melden dat we zijn benaderd zijn door een nieuwe club in oprichting: de Opel Corsa club Benelux. Binnenkort gaan we met het bestuur in gesprek.

 

Aan een ieder prettige Kerstdagen toegewenst en een gelukkig en gezond 2013, al genietende van de klassieke Opel!

 

Voor de agenda van de aangesloten clubs voor volgend jaar; zie de online agenda van de FedOC: www.opelclubs.nl/agenda.html.

 

Het FedOC bestuur, Ton Scheepers, Lammert Adams, Rits Velstra.

 

16 januari 2012. Wederom een topjaar voor InterClassics & TopMobiel. De FedOC was erbij.

 

InterClassics & TopMobiel 2012 werd door maar liefst 19.000 enthousiaste oldtimerliefhebbers bezocht. 93% Hiervan gaf aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de beurs en 87% zegt de beurs waarschijnlijk tot zeker weer te bezoeken in 2013.

 

Op 13, 14 en 15 januari 2012 vond het grootste oldtimer evenement van de Benelux weer plaats in MECC Maastricht. De mooiste klassiekers vindt u terug op de beursvloer. Het aanbod wordt volledig gemaakt door onderdelen, automobilia en alles wat daarmee te maken heeft. In TopMobiel vindt u het exclusieve gedeelte hiervan. In samenwerking met Top Shops Holland wordt een lifestyle paviljoen gepresenteerd volledig passend in de filosofie van TopMobiel... alleen het beste is goed genoeg! Vandaar ook om er Porsche en Mille Miglia automobielen te presenteren als thema van InterClassics & TopMobiel 2012.

 

De FedOC was ook weer aanwezig. Het was een prima moment om informatie uit te wisselen en te netwerken. Prachtig om die klassieke Opels bij elkaar te zien. Voor een foto-impressie, zie de fotogalerij, meer informatie is te vinden op ic-tm.com »

 

Speciale dank gaat uit aan Enero BV. Zij hadden met prachtige vloerdelen een belangrijk aandeel aan de FedOC stand. Zie ook de website van Enero BV »

 

31 december 2011. Opel viert 150 jaar met 1000 oldtimers.

 

RUSSELHEIM - Het Duitse automerk Opel viert in het nieuwe jaar zijn 150-jaar bestaan onder andere met een oldtimer-evenement in mei, waar zo'n 1000 oude Opels worden verwacht. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf zaterdag laten weten.

 

In de loop van het jaar volgt ook nog een officieel feest, maar hoe dat eruit moet komen te zien, is nog niet bekend. De Opel-werknemers mogen daarover meedenken.

 

Het Duitse merk werd op 23 augustus 1862 opgericht en is sinds 1929 in handen van het Amerikaanse General Motors. Opel werd in de jaren '20 's werelds grootste producent van rijwielen en werd ook steeds succesvoller met de bouw van auto's, waar het in 1899 mee begon.

 

In de autobouw bereikte het bedrijf in de jaren '70 zijn hoogtepunt. Sindsdien verloor het marktaandeel en nu knokt het om weer in de zwarte cijfers te komen.

 

Bron: © ANP.

 

23 juni 2011. De Opel GT club zal volgend jaar haar 35 jaar bestaan vieren.

 

De aangesloten Opel clubs worden van harte uitgenodigd om bij een van deze dagen aanwezig te zijn. Dit zal met Pinksteren (laatste weekend van mei) gevierd worden met een Europees Opel GT treffen in recreatiecentrum "de Schatberg" aan de Midden Peelweg te Sevenum.

 

Er is ondertussen al tevens belangstelling van buiten Europa!

 

6 februari 2011. Topjaar voor InterClassics & TopMobiel. De FedOC was erbij.

 

InterClassics & TopMobiel 2011 heeft topresultaten behaald! Zowel het aantal deelnemers als het aantal bezoekers was boven verwachting.

 

InterClassics & TopMobiel, met dit jaar het hoofdthema 125 Mercedes-Benz, werd door 18.123 personen bezocht. De bezoekers waren afkomstig uit binnen- en buitenland. Het thema 125 jaar Mereces-Benz trok vooral veel extra bezoekers uit Duitsland. In oppervlak werd dit jaar uitgebreid met 2500 m², waardoor alle hallen volledig in gebruik waren.

 

De FedOC was ook weer aanwezig. Het was een prima moment om informatie uit te wisselen en te netwerken. Prachtig om die klassieke Opels bij elkaar te zien. Voor een foto-impressie, zie de fotogalerij, meer informatie is te vinden op ic-tm.com »

 

Speciale dank gaat uit aan Enero BV. Zij hadden met prachtige vloerdelen een belangrijk aandeel aan de FedOC stand. Zie ook de website van Enero BV »

 

4 januari 2011. FEDOC neemt deel aan "InterClassics & TopMobiel" te Maastricht.

 

Dit evenement heeft een vaste plaats verworven in de agenda van de echte automobielliefhebber, en wel op 14, 15 en 16 januari 2011.

 

Jaarlijks bezoeken meer dan 15.000 adepten van de "gouden koe" hét oldtimerevenement van de Benelux. Voor meer informatie, zie IC&TM in het MECC » 

 

24 december 2010. De FEDOC wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig 2011!

 

Moge 2011 een gezond en schadevrij jaar worden, waarbij vele kilometers op de teller komen en schitterende "nieuwe" auto's de weg op mogen komen.

 

14 september 2010. Historische rallyrit vindt geen doorgang.

 

Als gevolg van het uitermate teleurstellende aantal teams dat zich tot nu toe heeft aangemeld voor deelname aan deze rally, heeft het bestuur van de FedOC - met pijn in het hart - moeten besluiten om deze rally geen doorgang te laten vinden.

 

We begrijpen hoe vervelend dit is, maar 14 auto's is veel te weinig om van deze rally een succes te maken.

 

Voor zover je al inschrijfgeld had betaald, zal dit bedrag nog deze week worden teruggeboekt op je rekening.

 

Nogmaals met excuses, maar het is helaas niet anders.

 

5 september 2010. Schrijf vóór 11 september in voor de historische Opel rallyrit.

 

Nog 3 weken voor de start van de historische Opel rallyrit. Om op tijd klaar te zijn met de voorbereidingen, dient de organisatie op tijd een inzicht hebben voor wat betreft het aantal deelnemers.

 

Schrijf je met je klassieke Opel daarom vóór 11 september aanstaande in, via het inschrijfformulier op de website! Zorg ook dat de betaling voor aanvang van de rally binnen is.

 

20 juni 2010. Altijd al eens willen meemaken hoe het is om een historische rally te rijden? Hier is uw kans...

 

Op 26 september organiseert FedOC in samenwerking met RallyEvents een unieke rally die qua opzet grote overeenkomst vertoont met de officiële rally's die worden georganiseerd voor het Nederlands Kampioenschap Historisch Rallyrijden. Evenwel geen moeilijk 'geneuzel' met kaarten, geen geniepige trucjes van de uitzetter, maar gewoon een spannende wedstrijdrally in de prachtige omgeving van IJsselland en Veluwe.

 

De rally heeft een lengte van ongeveer 120 kilometer en zal worden opgedeeld in een aantal etappes die verreden worden met behulp van specifieke navigatiesystemen. De te gebruiken systemen zijn bol - pijl, ingetekende lijn met barricaden, een foto-route en pijlen - kortste route.

 

Het programma beslaat de hele dag, vanaf de start om 09:00 tot de prijsuitreiking om 17:30 uur.

 

Start en finish zijn bij Restaurant De Lunterse Boer in Lunteren. Lunchbuffet rond 12:30 uur op een 'verrassende' locatie.

 

Geef je vanaf nu op via het inschrijfformulier op de website.

 

21 april 2010. Rallysport Festival uitgesteld. Het geplande autosportevenement "100 Jaar Rallysport" dat op 29 en 30 mei 2010 op het Autotron in Rosmalen zou worden georganiseerd, is voorlopig uitgesteld. Voor meer informatie zie 100 jaar rallysport ».

 

28 februari 2010. In de vorige column werd melding gemaakt van de FedOC aanwezigheid op de internationale oldtimershow Interclassics & TopMobiel op 16 en 17 januari in Maastricht. Op het allerlaatste moment bleek het mogelijk om - naast de vierkante meters die we ter beschikking hadden gekregen van de Opel Manta Club - nog extra vierkante meters standruimte te huren wegens het uitvallen van een andere merkenclub. Resultaat was een bijzonder fraaie gezamenlijke stand die veel bekijks heeft getrokken. Een foto-impressie is te vinden op de fotogalerij van de FedOC website.

 

De al eerder aangekondigde FedOC deelname aan het evenement "100 jaar Rallysport" dat in het weekeinde van 29 en 30 mei 2010 wordt georganiseerd in het Autotron te Rosmalen, begint nu ook langzaamaan vastere vormen aan te nemen. Het evenement wordt een combinatie van een rally-evenement en het 'oude' merkenclub weekeinde. Contact met Opel Duitsland heeft ertoe geleid dat er fabrieksauto's ter beschikking gesteld gaan worden voor de Hall of Fame met historische rallywagens. Naast deze display streven we er naar om per aangesloten club drie auto's te presenteren in de gezamenlijke stand van ca. 300 m2, mogelijk aangevuld met een aantal nieuwe auto's van Opel Nederland. Besprekingen hierover zijn in volle gang. Verder is er de mogelijkheid tot sprinten en er is een camping bij het terrein aanwezig, voor de mensen die langer dan een dag willen genieten. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen via de FedOC website, maar noteer het weekeinde van 29 en 30 mei alvast in je agenda!! Voor uitgebreide informatie over alle activiteiten tijdens dit unieke evenement is een bezoekje aan de website van de organisatie de moeite meer dan waard: 100 jaar rallysport »

 

Ook gaan we dit jaar als FedOC een 'eigen' toerrit organiseren, waarbij we natuurlijk hopen op een grote opkomst van alle clubs. Om zeker te weten dat we geen overlappende activiteiten krijgen hebben we de meest recente agenda's van de drie clubs bekeken en zondag 26 september uitgekozen voor deze rit. Aan het 'hoe, wat en waar' wordt op dit moment nog gewerkt maar zeker is in ieder geval dat de rit zich zal afspelen in een centraal gelegen locatie in Nederland. 

 

Het Bestuur (Ton Scheepers, Lammert Adams en Dick Beulink). 

 

18 januari 2010. InterClassics & TopMobiel heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de agenda van de echte automobielliefhebber. Jaarlijks bezoeken meer dan 15.000 adepten van de "gouden koe" hét oldtimerevenement van de Benelux.  InterClassics & TopMobiel 2010 stond onder andere in het teken van het 100-jarig jubileum van Alfa Romeo. In samenwerking met o.a. Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) werd dit jubileum op onvergetelijke wijze vorm gegeven. 

 

De FedOC was ook weer aanwezig met een stand van de aangesloten clubs. Het was een prima moment om te informatie uit te wisselen en te netwerken. Prachtig om die klassieke Opels bij elkaar te zien. Voor een foto-impressie, zie de fotogalerij, meer informatie is te vinden op ic-tm.com »

 

24 december 2009. De FEDOC wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig 2010. Het nieuwe jaar beloofd een prima jaar te worden, met als een van de hoogtepunten het klassieke rally event, waar Opel en de FEDOC prominent vertegenwoordigd zullen worden. Voor meer informatie, zie 100 jaar rallysport »

 

25 oktober 2009. Check de foto's van de zeer geslaagde FedOC rit in onze fotogalerij. Veel dank aan alle deelnemers en aan de organisatie. Gelukwensen aan de winnaars van deze puzzeltocht!

 

9 september 2009. De jaarlijkse FedOC-rit zal dit jaar plaatsvinden op zondag 25 oktober. Hiervoor is dank verschuldigd aan de Opel GT Club en uitzetter / organisator Peter Ike, die de geplande najaarsrit - inmiddels omgedoopt tot Drie Provinciën Rit - vanuit Een (omgeving Assen), onder FedOC vlag laat plaatsvinden.

Dit wordt ongetwijfeld een oergezellige rit met Opels van allerlei pluimage. Een prima gelegenheid om eens nader kennis te maken met leden en auto's van de andere clubs!

 

Verzamelen om 11:00 uur bij Recreatiecentrum "Ronostrand" ». Clubpas niet vergeten; ter plaatse aanmelden bij een van de clubs is ook mogelijk!

 

22 juni 2009. Vandaag vindt de officiële introductie plaats van de nieuwe website van de Federatie Opelclubs Nederland

Deze nieuwe webomgeving is gelocaliseerd onder het domein opelclubs.nl en sluit aan bij de indentiteit van de aangesloten leden, alsmede bij de identiteit van het befaamde automerk Opel. Vanuit deze website is alle interessante informatie met een eenvoudige muisklik te bereiken.

 

16 Oktober 1998. In Nederland staat Opel al bijna dertig jaar aan de top. Op dit moment zijn het modellen als de Astra, Vectra, de Corsa en de op komst zijnde Frontera die het hem doen. De basis voor dit succes werd echter in een ver verleden gelegd met o.a. de Kadett, de Commodore en de Manta. Auto's die zo populair waren en zijn, dat ze tegenwoordig bijna allemaal hun eigen (fan)club hebben. Sinds kort is een aantal van de vele Opel clubs in Nederland ondergebracht in een overkoepelend orgaan: de Federatie van Opel Clubs, of kort gezegd de Fedoc.

 

De Fedoc behartigt in Nederland de gezamenlijke belangen van de aangesloten leden. Zonder dat dat overigens ten koste gaat van de identiteit van de afzonderlijk aangesloten clubs. De aanzet voor de oprichting van de Fedoc werd in 1994 gegeven door de Historische Opel Club Nederland onder initiatief van Opel Nederland. Sinds kort is de Fedoc officieel erkend en van start gegaan, met ondersteuning van Opel Nederland.

 

Momenteel zijn de volgende verenigingen in de Fedoc vertegenwoordigd: de Opel GT Club Nederland, de Historische Opel Club Nederland, de Opel Kadett C Club Nederland, de Opel Manta Club Nederland, de Opel Club Noord en Big Opels Nederland.

Top »
disclaimer | © fedoc 2009-2014 | info@opelclubs.nl